dimecres, 17 d’octubre del 2007

I la societat civil, què?

Ferrant Sant i Granados

El passat 11 de setembre ja cap al tard vaig voler passar pel Carrer de les Roques per veure les ofrenes florals que s'havien fet duran el dia a la façana de Cal Targa. Quina va ser la meva sorpresa al veure que només hi havia els rams de l'Ajuntament i cinc grups polítics.

Sempre he pensat que la Diada és el dia de tots i totes les catalanes que estimem el nostre país. Uns, perquè volem fer de la Diada una jornada de reivindicació i lluita cap a una Catalunya més lliure i sobirana. D'altres per que volen celebrar la Festa Nacional de Catalunya, però al capdavall és la de tothom.

Castellar és una vila on les entitats i associacions estan presents per arreu durant tot l'any. Pocs son els castellarencs o castellarenques que no pertanyen a alguna entitat o altra. Aquest dies de festa major els carrers han estat sempre plens de gent i activitats organitzades per les nostres entitats. I jo em pregunto: com és que aquestes entitats, que són tant actives i representatives, no fan també la seva ofrena? Probablement per que mai ningú les ha convidat a participar.

La nostra societat civil és capaç de mobilitzar-se i liderar quan cal els grans temes de país o de ciutat, Tenim una societat civil que es mobilitza per dir prou a les agressions feixistes o que surt al carrer per dir no a la guerra. Fora bo que se la convides a ser present aquest dia a fer la seva ofrena floral. No cal fer grans actes ni grans parlaments, tan sols deixar la nostre ofrena i així deixar constància que la Diada és de tots, institucions, partits, entitats i ciutadans i ciutadanes.

Seria bonic que l'any vinent l'Onze de Setembre al vespre, tinguéssim un Carrer de les Roques ple d'ofrenes florals.